Baarlo legt hoogvlieger Vaesrade over de knie

ma 15 apr, 13:50 Voetbal
Picasa
Afbeelding

Baarlo behaalde zondag 14 april in eigen huis een ruime 4-0 zege tegen het hoog geklasseerde Vaesrade. Daarmee nam Baarlo revanche voor de nipte nederlaag eerder dit seizoen in Zuid-Limburg. Maar de kostbare puntenwinst was vooral van belang met het oog op de strijd om lijfsbehoud.

In de eerste helft lieten de fysiek sterke gasten meermaals zien waarom ze zo hoog op de ranglijst staan. In de 20e minuut ontsnapte Baarlo aan een achterstand na een scrimmage waarbij de bal tot tweemaal toe ternauwernood van de doellijn werd gehaald. In de 28e minuut was het echter Baarlo dat op voorsprong kwam. Siem van Hees kreeg vanaf ruim twintig meter van het Vaesrade-doel net genoeg ruimte om kiezelhard uit te halen. Via de binnenkant van de paal caramboleerde de bal in het doel van de gasten: 1-0.

Gezien de veldverhoudingen dacht Vaesrade in de tweede helft alsnog de bakens te kunnen verzetten. Al na enkele minuten deelde Baarlo echter een mokerslag uit aan de gasten. Laurents van den Ham schoof namelijk na prima voorbereidend werk van Freek Berghuis de 2-0 binnen. Nadat Baarlo eerst een loepzuivere penalty was onthouden ging de bal in de zeventigste minuut alsnog op de stip. Kay Nellen schoot Baarlo vanaf elf meter ongenadig naar een geruststellende 3-0 voorsprong. Intussen was Vaesrade al gereduceerd tot tien man na een rode kaart wegens natrappen.

De definitieve nekslag voor de gasten volgde een tiental minuten voor tijd. Een voorzet van Laurents van den Ham werd in tweede instantie door Sander Gulev van dichtbij doeltreffend afgerond: 4-0. Bij deze stand bleef het vervolgens.

Tekst en beeld: Len Gielen / VV Baarlo