Baarlo in slotfase langs RKFC LHC

27 nov 2023, 14:00 Voetbal
Picasa
Afbeelding

Onder druilerige en mistroostige weersomstandigheden speelde Baarlo zondag 26 november in eigen huis tegen RKFC Lindenheuvel Heidebloem Combinatie. Baarlo maakte in de slotfase van de wedstrijd het verschil: 2-0.

Beide ploegen hadden in de eerste helft enkele mogelijkheden om de score te openen, maar gaven op het moment suprême niet thuis. Jordi Peeters was voor Baarlo het dichtst bij een treffer, maar zag zijn inzet stranden op de uitgestoken voet van de doelman van de Geleense ploeg. Aan de andere kant kwam Baarlo goed weg bij enkele lage voorzetten dreigend voorlangs het doel, die onbenut bleven. Zodoende bleef de 0-0 tot aan de rust op het scorebord staan.

Na de hervatting trok Baarlo meer en meer het initiatief naar zich toe. Verdedigend gaf het in de tweede helft nauwelijks nog iets weg. Nadat Baarlo enkele mogelijkheden onbenut had gelaten viel de openingstreffer uiteindelijk pas een klein kwartier voor tijd. Een inzet op doel vanuit een vrije trap vanaf de rechterflank werd in eerste instantie afgeslagen. Maar vanaf de rand van het strafschopgebied joeg Rik Schotman de bal in de rebound alsnog bijzonder fraai, kiezelhard en onhoudbaar in de touwen: 1-0. De Geleense ploeg ondernam hierna een kansloze poging om langszij te komen. In blessuretijd profiteerde Laurents van den Ham van de door de gasten weggegeven ruimte. Op snelheid over de linkervleugel liet hij de defensie van de tegenstander zijn hakken zien. Hij bediende vervolgens met een lage voorzet Freek Berghuis bij de tweede paal, die Baarlo definitief naar een 2-0 zege schoot.

Tekst: Len Gielen / VV Baarlo