Nuttige overwinning van Baarlo op Schinveld

ma 13 nov., 13:44 Voetbal
Afbeelding

Ook het vierde thuisduel van dit seizoen heeft Baarlo ongeslagen met een zege zonder tegendoelpunt weten af te sluiten. Zondag 12 november werd promovendus Schinveld met 2-0 aan de zegekar gebonden.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Beide defensies overheersten en dat resulteerde in veel middenveldspel met relatief weinig kansen voor beide doelen. In de 23e minuut was het Roel Bouten die vanuit een hoekschop van dichtbij met het achterhoofd raak kopte: 1-0. Bij die stand bleef het tot aan de rust.

In de tweede helft nam Baarlo geleidelijk het initiatief. De druk op de defensie van Schinveld werd meer en meer opgevoerd. Dit leidde tot diverse kansen om de score te verdubbelen en de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. De doelman van de gasten hield zijn ploeg echter met knappe reddingen overeind hield. Daardoor bleef het duel spannend tot in de absolute slotfase. Het niet benutten van de geboden kansen moest Baarlo pal voor tijd nog bijna bekopen bij een van de zeldzame gevaarlijke counters van de gasten, maar een tegentreffer bleef uit. In de naspeeltijd bracht Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg met een lange trap naar voren de op volle snelheid liggende Laurents van den Ham in stelling, die ditmaal de Schinveldse defensie inclusief de doelman de baas was: 2-0.

Tekst: Len Gielen / VV Baarlo