Zege en gelijkspel voor Baarlo tegen laagvliegers

di 12 mrt, 10:24 Voetbal
Picasa
Afbeelding

VV Baarlo speelde afgelopen week weer twee wedstrijden. Tegen SVH’39 won het met 4-0 en tegen FC Geleen-Zuid werd het 1-1. Dankzij deze vier punten kunnen de roodzwarten weer wat ruimer ademhalen.

Midweeks boekte Baarlo op eigen terrein in het inhaalduel tegen SVH’39 uit Herkenbosch de eerste competitiezege in het nieuwe kalenderjaar. Laurents van den Ham, dit seizoen slechts sporadisch in actie, drukte met een hattrick een belangrijk stempel op de zege. Bij rust leidde Baarlo al met 2-0. Het karwei werd in de tweede helft met nogmaals twee treffers definitief afgerond. De laatste goal kwam op naam van invaller Lars Habets, die bij zijn allereerste actie meteen scoorde.

Minpuntje van de wedstrijd tegen SVH’39 was dat man of the match Laurents van den Ham geblesseerd raakte en zondag 10 maart ontbrak in het treffen met FC Geleen-Zuid. Met de nodige moeite slaagde Baarlo erin één kostbaar punt over te houden aan deze confrontatie. De thuisclub was in de tweede helft op het kunstgrasveld de betere ploeg. De Baarlose defensie liet zich echter niet verschalken. Pal na rust nam Baarlo zelfs verrassend de leiding door een rake kopbal van Sander Gulev. Na een gemiste strafschop door de thuisclub viel een half uur voor tijd met enig fortuin alsnog de verdiende gelijkmaker voor FC Geleen-Zuid. Beide ploegen hadden in het bloedstollend spannende laatste half uur enkele mogelijkheden op een zege. In de absolute slotfase was het nog even billenknijpen voor Baarlo, maar er veranderde niets meer in de stand. De 1-1 was een resultaat waarmee Baarlo vrede kon hebben.

Tekst: Len Gielen / VV Baarlo