Baarlo lijdt geflatteerde nederlaag tegen Sportclub Irene

9 nov 2023, 09:12 Voetbal
Picasa
Afbeelding

In de stromende regen nam Baarlo het zaterdag 4 november op het kunstgrasveld van Sportpark De Bakenbos in Tegelen op tegen Sportclub Irene. De roodzwarten moesten met 3-0 hun meerdere erkennen in de tegenstander.

Al vrij snel ontwikkelde zich een op het oog gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen speelden in deze Maasderby vol op de aanval. Halverwege de eerste helft profiteerde de thuisclub van slechte dekking in de Baarlo-defensie: 1-0. Baarlo reageerde meteen, maar doelpogingen van onder andere Laurents van den Ham en Rik Schotman leverden niet de gewenste gelijkmaker op. In de slotfase van de eerste helft was juist de thuisclub voor de tweede maal succesvol. Uit een hoekschop werd de bal getoucheerd door een Baarlo-verdediger, waarna het leer met enig fortuin in het doel zeilde: 2-0.

In een poging de bakens te verzetten stuurde Baarlo-coach Tim Nabben na rust de kopsterke centrumverdediger Roel Bouten naar de punt van de aanval. Die opzet leek halverwege de tweede helft zijn vruchten af te werpen. Uit een voorzet vanaf de flank kopte Roel Bouten de bal vol op de lat. In de rebound werkte Jordi Peeters de bal alsnog in de touwen. Op vlagadvies van de grensrechter van de thuisclub werd deze aansluitingstreffer wegens vermeend buitenspel afgekeurd, waarmee de door Baarlo gewenste aansluitingstreffer in rook opging. De definitieve beslissing viel een klein kwartier voor tijd opnieuw uit een standaardsituatie, namelijk uit een vrije trap pal voor het Baarlose strafschopgebied: 3-0. De wedstrijd ging vervolgens ondanks de stromende regen als een nachtkaars uit.

Tekst en beeld: Len Gielen / VV Baarlo