Baarlo opnieuw verliezer in Maasderby

di 26 mrt, 10:41 Voetbal
Picasa
Afbeelding

Baarlo is er zaterdag 23 maart tegen Sportclub Irene niet in geslaagd om op eigen veld revanche te nemen voor de 3-0 nederlaag eerder dit seizoen in Tegelen. In een wedstrijd met weinig hoogtepunten gingen de beter combinerende gasten er met de zege vandoor: 0-2.

Het vertoonde spel hield het gehele duel niet over. De eerste tien minuten van de Maasderby waren nog veelbelovend met voor zowel Sportclub Irene als Baarlo een prima uitgespeelde kans op de openingstreffer. Het spelbeeld vervlakte vervolgens snel. Veel middenveldspel en nauwelijks opwinding voor beide doelen. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten na balverlies van Baarlo in de omschakeling toch op een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Met enkele aanvallende wissels hoopte Baarlo nog een ommekeer in de wedstrijd te bewerkstelligen. Dit resulteerde wel in meer druk op de defensie van Sportclub Irene, maar die bleef bij de veelal te ver doorgevoerde acties toch relatief gemakkelijk op de been. De Tegelse gasten speculeerden intussen op een succesvolle counter om de voorsprong verder uit te breiden. Die grotere voorsprong kwam een kwartier voor tijd echter uit een standaardsituatie. Uit een onnodig door Baarlo weggeven hoekschop nam de vrijgelaten Irene-verdediger Dylan Peperkamp de bal voorbij de tweede paal ineens op de slof. Ongelukkig getoucheerd door collega-verdediger Kay Nellen van Baarlo vloog het leder diagonaal in het Baarlose doel: 0-2. Met deze treffer zat de wedstrijd meteen op slot.

Tekst en beeld: Len Gielen / VV Baarlo