Baarlo redt het niet bij fysiek sterk Vaesrade

21 nov 2023, 09:46 Voetbal
Picasa
Afbeelding

Spelen op kunstgrasvelden gaat Baarlo nog niet goed af. Weer in een uitwedstrijd en weer op een kunstgrasveld moest Baarlo zondag 19 november voor de derde maal dit seizoen het onderspit delven. In het Zuid-Limburgse heuvelland was Vaesrade de roodzwarten met 2-1 de baas.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Ze wisten echter geen echte potten te breken. Er waren nauwelijks kansen voor beide doelen en dus ging de rust in met een bloedeloze 0-0 brilstand. Na de hervatting veranderde dit spelbeeld nauwelijks. Vooralsnog domineerden opnieuw beide defensies. De doelen bleven schoon tot de 70e minuut. Een standaardsituatie moest er aan te pas komen om dat patroon te doorbreken. Uit een hoekschop kopte de boomlange Vaesrade-centrumverdediger de thuisclub naar een 1-0 voorsprong. Met enkele aanvallende wissels ging Baarlo direct op zoek naar de gelijkmaker. Het was echter wederom Vaesrade, dat – profiterend van meer ruimte – de voorsprong een tiental minuten later verdubbelde: 2-0. Na een discutabele rode kaart voor Baarlo-verdediger Maikel van Erp was de wedstrijd helemaal gespeeld. Pal voor tijd wist Baarlo alsnog een eretreffer te scoren. Uit een strafschop na een overtreding op Laurents van den Ham bepaalde Kay Nellen de eindstand op 2-1.

Tekst: Len Gielen / VV Baarlo