Panningen krijgt een ruilwinkel in Experience Center

1 mei 2023, 09:13 Algemeen
Afbeelding

Het Platform Maatschappij Armoedevrij Peel en Maas heeft het initiatief genomen om een ruilwinkel op te zetten in Peel en Maas. Het Experience Center, dat in het najaar wordt geopend, wordt de plek waarin de ruilwinkel zich stationeert. Gemeente Peel en maas, Vorkmeer, Lets Kring Peel en Maas en Wonen Limburg ondersteunen dit initiatief.

Gemeente Peel en Maas is onlangs samen met partners de 5-jarige pilot Experience Center gestart. Dit is een fysieke plek in Peel en Maas waar deelnemers de ruimte krijgen om te leren, ervaren, ontmoeten en ontwikkelen. Volgens het Platform Maatschappij Armoedevrij Peel en Maas is een ruilwinkel een mooie aanvulling aan deze pilot. In deze winkel kunnen inwoners van alle lagen in de samenleving gebruikte spullen afgeven of ruilen voor iets anders.

Gerund door vrijwilligers

Een woordvoerder van Wonen Limburg geeft aan dat het idee nog in de kinderschoenen staat. Het is dan ook nog niet duidelijk hoe de winkel er precies uit komt te zien. Wel zijn er vrijwilligers gevonden die de ruilwinkel willen runnen. “Wonen Limburg vindt het idee van een ruilwinkel een mooie toevoeging aan het Experience Center. Het is een plek waar ontmoeting plaatsvindt en iedereen in de samenleving mee mag doen. We zijn ervan overtuigd dat het een mooi project gaat worden.”