Iedereen mag rijden in Panningen

1 mei 2023, 09:01 Algemeen
Afbeelding

In Panningen organiseren rijscholen uit Peel en Maas en Venlo op zondag 11 juni een middag voor mensen met een beperking. Onder het motto ‘Iedereen mag rijden’ kunnen zij een rijles volgen. Inmiddels zijn er 120 mensen met een beperking aangemeld en 30 rij-instructeurs gevonden die vrijwillig de lessen verzorgen.

In 2018 kwamen instructeurs bij het CBR onderling op het idee om een middag te organiseren waarbij ook mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen om een auto te besturen. De koppen werden bij elkaar gestoken en de eerste editie in Venlo werd geboren. De animo was groot en een tweede editie stond in 2020 gepland. Het coronavirus zorgde er echter voor dat de middag werd uitgesteld. 11 juni is het dan zo ver: Iedereen mag rijden in Panningen. Vanaf het terrein waar Kinderdrôme in het verleden gevestigd zat tot aan het tankstation worden parkeerplaatsen en de weg ingericht als parcours. De weg zal worden afgesloten voor ander verkeer. “Er kunnen geen gevaarlijke momenten plaatsvinden. Instructeurs zien de lessen als een leuke uitdaging”, aldus rijschool Teeuwen.

Certificaat

De deelnemers krijgen een les van 30 minuten en ontvangen na afloop een certificaat. Het doel is hen een leuke dag te geven en daardoor staat ook een springkussen op het terrein en wordt gezorgd voor een hapje en een drankje. Familie, vrienden en begeleiders zijn welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Ondanks dat het lastig is om rij-instructeurs te vinden die vrijwillig de lessen willen verzorgen, heeft de organisatie er dertig gevonden. Vanwege de vele aanmeldingen is er momenteel een rem op de inschrijvingen.