Gemeente plant bomen in Kessel en Meijel

wo 22 mrt., 14:08 Algemeen
Gemeente Peel en Maas
Afbeelding

In Kessel en Meijel worden in het voorjaar bomen geplant. Deze twee dorpen zijn gekozen om uitvoering te geven aan het 7.319 Bomenplan. Uiteindelijk is het de bedoeling om in acht jaar tijd een boom voor iedere inwoner van Peel en Maas te planten.

In 2021 heeft de gemeenteraad krediet beschikbaar gesteld om de komende 8 jaar 7.319 bomen te planten. Locaties kiest de gemeente zorgvuldig. Denk aan speelveldjes waar ze zorgen voor schaduw. Of bij andere bomen voor het creëren van een groter gebied voor kleine zoogdieren en insecten. Volgens de gemeente zijn bomen een belangrijk onderdeel voor een betere leefomgeving. “Ze leveren een positieve bijdrage aan het klimaat. Daarnaast dragen ze bij aan de gezondheid en leefbaarheid in Peel en Maas.”

Leerlingen aan de slag

Donderdag 16 maart zijn in Meijel Jip, Ise, Iris en Cato, leerlingen van groep 7 van Den Doelhof, aan de slag gegaan om de bomen te planten. De leerlingen stuurden eerst een mailtje naar de burgemeester voordat het balletje ging rollen. Wethouder Erik Nijssen heeft vervolgens samen met een ambtenaar een bezoek gebracht aan de school.

Zij hadden leuk nieuws voor de leerlingen: ze mochten meedenken én beslissen over de nieuwe bomen in Meijel. Er zijn door de leerlingen veertig potentiële plekken aangewezen voor de aanplanting van nieuwe bomen. Ze gingen vervolgens samen met de ambtenaar naar een aantal van de aangewezen plekken om te bekijken of het er praktisch mogelijk is. Ook in de keuze van de boomsoorten kregen de kinderen een belangrijke stem. Er zijn ruim twintig bomen geplant in de wijk Startebos.