Helden ook met tien man te sterk voor Grashoek

ma 15 apr, 12:07 Voetbal
Afbeelding

Ondanks een numeriek overwicht is het Grashoek zondag 14 april niet gelukt om koploper Helden een hak te zetten. Grashoek moest terecht zijn meerdere erkennen in Helden: 0-3.

In de negentiende minuut ging de Grashoekdefensie in de fout. Geheel onnodig werd een penalty weggegeven. Rob van der Sterren verzilverde dit cadeautje namens Helden. Enkele minuten later claimde Grashoek een penalty toen Wouter van der Sterren naar de grond ging.

De derby leek ten gunste van Grashoek te kantelen toen Helden na ruim een half uur met tien man kwam te staan na een rode kaart voor aanvoerder Freek Kessels. Grashoek werd echter geconfronteerd met de beste defensie uit de klasse. Pas diep in de eerste helft kreeg Viktor Przybek uit een corner de eerste goede kans voor Grashoek. Zijn schot vanaf vijf meter werd geblokt door de Helden-verdedigers. Even daarvoor had Weslie Knapen de 0-2 kunnen scoren, maar zijn schot ging net voorlangs.
De tweede helft was lang spannend, maar dat kwam niet omdat Grashoek Helden onder druk zette. De spanning bleef vooral omdat Helden weigerde de 0-2 te scoren. Grashoek probeerde de aanval te zoeken, maar strandde telkens op de Helden-defensie. Daarna ging de bal steeds vliegensvlug naar de twee Heldense voorwaartsen die konden profiteren van de ruimte die ze kregen. Vooral Ruben Hermans kreeg een paar goede mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk was hij het ook die in de 71e minuut het net wist te vinden. Vier minuten later deed Bas Wijnands het laatste sprankje hoop bij Grashoek teniet. Met een mooie solo schudde hij de Grashoek-defensie van zich af. Ook doelman Koen Clephas kon de 0-3 niet meer voorkomen.

Tekst: John Janssen / SV Grashoek