Helden maakt 2-0 achterstand goed

27 nov 2023, 13:17 Voetbal
Afbeelding

Helden is er zondag 26 november niet in geslaagd drie punten uit Swolgen mee naar huis te nemen. Tegen Sporting ST werd voor de tweede maal dit seizoen gelijkgespeeld, nadat Helden lang tegen een achterstand had aangekeken.

Al na een minuut kwam Sporting ST op 1-0. Een zondagsvolley vanaf de middellijn verraste keeper Lars Joosten. Helden probeerde er alles aan te doen om nog in de eerst helft het tij te keren en de thuisploeg probeerde er alles aan te doen om Helden hierin niet te laten slagen. Sporting ST was hierin het meest succesvol.

In de tweede helft verdubbelde Sporting ST zijn voorsprong. Een verre uittrap van de keeper werd op waarde geschat wordt door een aanvaller, die de 2-0 aantekende. Helden gaf nog niet op en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 71e minuut benutte Rob van der Sterren een penalty. Nog geen twee minuten later stond het gelijk, nadat Sef Arts het meest alert reageerde toen een bal in het strafschopgebied bleef liggen. Met nog een dik kwartier te spelen kon het daarna nog alle kanten op. Helden ging voor de overwinning, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

Tekst: VV Helden