Miraculeuze overwinning Grashoek

vr 3 feb., 09:38 Voetbal
Afbeelding

Grashoek wist de Peel en Maasderby thuis tegen Kessel zondag 29 januari in extremis te winnen. Ivan Muchak was de matchwinnaar: hij kopte in de 95e minuut de winnende treffer tegen de touwen. 

Een gelijkspel zou de meest rechtvaardige uitslag zijn geweest. Kessel liet het beste voetbal zien. Toch leidde dit niet tot al teveel uitgespeelde kansen voor de gasten. Grashoek was gevaarlijker door op de counter te loeren. Kessel was Grashoek daarbij ook nog behulpzaam door verschillende malen de bal in de verdediging te verspelen. Zo ook bij de 1-0: Sacha Nikolaichuk werd in de 24e minuut ideaal door een Kesselse verdediger aangespeeld en had de hoek voor het uitzoeken. 

Door twee fouten was het vervolgens Grashoek zelf dat Kessel terug in de wedstrijd bracht. Wouter van der Sterren pakte onnodig zijn tweede gele kaart. Toen Willem Kruijk Kessel in de 76e minuut vanaf elf meter ook nog langszij bracht, leek het lot van Grashoek beslecht. Maar in de 82e minuut kantelde de wedstrijd weer in het voordeel van Grashoek toen de Kesselse doelman Giel Jacobs eveneens het veld moest verlaten: hij stopte een veelbelovende Grashoekse aanval buiten het strafschopgebied met de handen. Met tien tegen tien was daarna weer alles mogelijk. Ivan Muchak ontpopte zich in deze fase absoluut als Man of the match. Eerste redde hij Grashoek op de lijn toen Koen Clephas zijn doel had verlaten. Daarna ging hij mee naar voren om toch de overwinning binnen te halen. Bij de eerste kans die Muchak kreeg redde de invalkeeper van Kessel nog, maar in de 95e minuut was er geen redding meer aan. Muchak kopte een zuivere vrije trap van Leike Cuijpers bij de eerste paal onberispelijk binnen. 

Tekst: John Janssen / Grashoek