Helden loopt zich stuk op tiental Grashoek

21 nov 2023, 09:48 Voetbal
Afbeelding

Helden had de eerste periodetitel zondag 19 november voor het grijpen. Een thuisoverwinning tegen Grashoek volstond. Maar derby’s zijn altijd wedstrijden op zichzelf. Helden kwam niet verder dan 1-1 en greep daarmee naast de periodetitel.

In de eerste helft nam Helden meteen het heft in handen. Dit resulteerde in een aantal kansen, maar niet in doelpunten. Na een half uur waren het juist de gasten die op voorsprong kwamen na een prima uitgespeelde counter. Vanaf dat moment besefte Helden dat het een lastige middag zou gaan worden. Toch leek Helden in het zadel te worden geholpen toen de centrale verdediger van Grashoek al na 36 minuten spelen zijn tweede gele kaart kreeg. Niet veel later lag de bal ook in het netje. Sef Arts kopte een voorzet van Rens Janssen prima in. Het leek nu een kwestie van tijd voordat Helden afstand zou nemen van Grashoek, maar niets was minder waar.

De bevrijdende tweede goal wilde maar niet vallen in de tweede helft, wat Helden ook probeerde. Een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook een penalty voor Helden, tien minuten voor tijd, bleef onbenut. En zo wist Grashoek met tien man stand te houden en bleef het bij een 1-1 eindstand. De strijd om de periodetitel gaat nu tussen Meterik en Hout-Blerick.

Tekst: VV Helden