Grashoek verrast met zege in Ysselsteyn

ma 18 mrt, 10:17 Voetbal
Afbeelding

Het in degradatiegevaar verkerende Grashoek speelde zondag 17 maart op sportpark De Vlies in Ysselsteyn tegen de nummer vier van de ranglijst. Dankzij een 0-2 zege behaalde het drie kostbare punten.

Trainer Jonn Smedts moest zijn team wijzigen. Eén van zijn sterkhouders, de Oekraïner Ivan Muchak, was verhinderd. Hij werd uitstekend vervangen door Job Janssen. Scheidsrechter was Julius van ’t Hof, die een goede wedstrijd floot.
Het eerste kwartier bestond uit een verkennende fase. Daarna kwam er tekening in de strijd. Grashoek kreeg in de 22e minuut een vrije trap. Wouter van der Sterren stuurde de bal met een loepzuivere trap richting doelgebied. Daar belandde de bal door een mêlee van spelers in de verste hoek achter doelman Mark Swinkels: 0-1. Met deze voorsprong groeide bij Grashoek het besef dat er wat te halen viel in Ysselsteyn.
Met gedegen voetbal hield Grashoek in de tweede helft de tegenstander op afstand en de 0-1 op het scorebord. Er werd geconcentreerd verdedigd en de duels werden aangegaan. De thuisclub werd gedwongen meer risico nemen. Hierdoor ontstonden kansen voor Grashoek. Eerst werd een combinatie te ver doorgevoerd om tot een doelpunt te leiden. In de 75e minuut was het wel raak. Wiktor Przybek sneed aan de rechterkant door de verdediging van de thuisclub en passte op het juiste moment naar de meegekomen Rémueldo Boermans die onhoudbaar raak knalde: 0-2. In het laatste kwartier kreeg Grashoek nog twee uitgelezen kansen om de score uit bouwen. Het bleef echter 0-2. Een luid bejubelde zege als balsem voor de ziel.

Tekst: Piet Spee / SV Grashoek