Blerick te sterk voor MVC’19

di 26 mrt, 10:43 Voetbal
Afbeelding

In een vooruitgeschoven wedstrijd verloor MVC’19 op donderdag 21 maart in eigen huis met 0-2 van het hoog geklasseerde Blerick. MVC’19 speelde geen slechte wedstrijd. Blerick creëerde weinig scoringskansen en had de overwinning te danken aan persoonlijke fouten aan Maasbreese zijde.

Blerick zette MVC’19 aan het begin van de wedstrijd flink onder druk. Tot echte kansen leidde dit niet. Een persoonlijke fout werd MVC’19 in de 20e minuut fataal, waarna de snelle Youssef Bahari de bal simpel kon binnenschieten. Na een half uur kreeg Blerick nog een behoorlijke kans maar Joris Timmermans was tijdig aanwezig om de bal voor het doel weg te werken. In de 36e minuut kreeg MVC’19 via een vrije trap van Daan Peters zijn eerste kans. Keeper Levy Bosch van Blerick kon de bal in de korte hoek op het nippertje pareren. Meteen daarna kreeg Blerick via Robin Deenen een grote kans. Hij schoot echter over.

Direct na rust kreeg Bart Houben een kans om een doelpunt te maken na een mooie aanval via Daan Peters en Joris Timmermans. Houben kwam evenwel net tekort om echt in scoringspositie te komen. Na bijna een half uur spelen schatte keeper Tim Peijnenburg een terugspeelbal verkeerd in. De Poolse spits Michal Kolodziejski, die de hele wedstrijd goed werd verdedigd door Dennis Bouten, kon de bal vervolgens eenvoudig binnenlopen. MVC’19 probeerde het nog en kreeg twee aardige kansen via schoten van Daan Peters – die ook nog een fraaie panna in petto had – en de ingevallen Lars Janssen, maar beide schoten gingen over. MVC’19 sloot de tweede helft positief af met veel strijdlust.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19