Kansloze nederlaag MVC’19 tegen HVV Helmond

ma 11 mrt, 14:56 Voetbal
Afbeelding

MVC’19 verloor zondag 10 maart met 0-5 van het hoog geklasseerde HVV Helmond. De roodwitten hadden geen schijn van kans tegen de Helmondenaren. Met nog negen wedstrijden te gaan zijn de Maasbreenaren rode lantaarndrager met een behoorlijke achterstand op de naaste concurrenten.

De eerste 20 minuten speelde MVC’19 nog aardig. In de vierde minuut was er een grote kans voor Mike Peeters. De verdediging van HVV Helmond wist die echter onschadelijk te maken. Daarna was het HVV Helmond dat de klok sloeg. Na een aantal kansen aan Helmondse kant werd het in de 24e minuut 0-1 via een corner die uitblinker Romano Schalks simpel binnenschoot. Hierna kregen beiden ploegen nog een kans, maar de doelmannen wisten hun doel droog te houden.

MVC’19 ging de rust in met de hoop om de 0-1 achterstand in de tweede helft nog om te buigen. Maar het tegendeel gebeurde: MVC’19 werd van het kastje naar de muur gespeeld. De scheidsrechter had nog niet gefloten voor het beginsignaal van de tweede helft of de 0-2 stond al op het scorebord. Wederom was het Romano Schalks die via een corner simpel van dichtbij kon binnentikken. MVC’19 creëerde geen enkele kans en HVV Helmond kon eenvoudig uitlopen naar een 0-5 einduitslag.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19