Baarlo ontsnapt aan zeker lijkende nederlaag

ma 18 mrt, 10:05 Voetbal
Len Gielen / VV Baarlo
Afbeelding

Baarlo kon zondag 17 maart in Beegden tegen het lokale HEBES ruim 75 minuten lang nauwelijks overtuigen. Uiteindelijk wist het na een 2-0 achterstand in de slotfase alsnog een gelijkspel in de wacht te slepen.

De thuisclub was lange tijd de iets betere ploeg, zonder de sterren van de hemel te spelen. In de uiterst magere eerste helft met nauwelijks kansen voor beide doelen kwam HEBES toch op voorsprong.

Het openingsdoelpunt in de 35e minuut kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen: Baarlo liet zich verrassen door een lange, hoge bal door het centrum. HEBES-spits Tijn Leduc had vrije doorgang en liet Baarlo-doelman Thom Ruinard, die de afwezige vaste doelman Jeffrey Schouenberg verdienstelijk verving, met een lage schuiver kansloos: 1-0.

Ook na rust bleef het Baarlose aanvalsspel pover. Offensieve pogingen sneuvelden nog voordat ze begonnen waren. HEBES nam nog iets nadrukkelijker het heft in handen.

Halverwege de tweede helft verdubbelde de thuisclub de voorsprong toen ze profiteerde van een defensief slippertje bij Baarlo: 2-0. Baarlo leek geklopt, maar rechtte de rug en bracht beide partijen in de slotfase verrassend genoeg alsnog in evenwicht. Eerst zorgde de ingevallen Lars Habets in de 80e minuut met een rake vrije trap voor de aansluitingstreffer. Vervolgens benutte Kay Nellen in de ‘dying seconds’ van het treffen koelbloedig een wegens hands toegekende penalty: 2-2.

Tekst: Len Gielen / VV Baarlo