MVC’19 verliest ook van Hegelsom

27 nov 2023, 15:30 Algemeen
Afbeelding

MVC’19 verloor donderdag 23 november met 3-0 van Hegelsom. In het duel in de onderste regionen leed MVC’19 veel balverlies en was er onvoldoende overtuiging om de wedstrijd winnend af te sluiten. Een terechte nederlaag voor MVC’19 derhalve.

Al in de eerste minuut moest keeper Rick van der Zee aan de bak om het doel te verdedigen. Na zes minuten kreeg Daan Peters de eerste kans voor MVC’19. Hij werd door een verdediger van Hegelsom vastgehouden waardoor hij geen vrije doorgang meer had tot het vijandige doel. Meteen daarna was het aan de andere kant bijna raak door een kopbal die maar net langsging. In de elfde minuut kwam Hegelsom toch op 1-0 toen een corner kon worden ingekopt door de vrijstaande Marc van Rens. Hegelsom kreeg in het eerste half uur nog een paar kansen, zonder tot scoren te komen. Aan MVC-zijde kreeg Daan Peters in buitenspelpositie een grote kans, maar via een been van een Hegelsomse verdediger belandde de bal op de paal. Voor de rust kreeg Hegelsom nog een kans maar Rick van der Zee redde bekwaam.

Ook de tweede helft begon niet goed voor MVC’19. Na acht minuten kreeg Hegelsom een vrije trap die Joey Joosten van dertig meter snoeihard in de kruising schoot. Vlak hierna stond de lat een derde Hegelsom-treffer in de weg. In de 70e minuut kreeg MVC’19 via Daan Peters zijn eerste echte kans in de tweede helft, maar de keeper stond goed opgesteld. Tien minuten voor tijd kwam de 3-0 eindstand op het scorebord, waarbij een corner via keeper Rick van der Zee in eigen doel belandde. Vlak voor tijd kreeg invaller Koen Boots met een kopbal nog een kans maar de keeper stond goed opgesteld.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19