MVC’19 verliest ook van Sparta’18

6 dec 2023, 11:08 Voetbal
Afbeelding

MVC’19 verloor op zondag 3 december met 0-4 van Sparta’18. Jotte Pompen scoorde een glaszuivere hattrick en was er mede debet aan dat MVC’19 andermaal met nul punten het veld moest verlaten.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam Sparta’18 het initiatief. Bij de eerste poging in de 12e minuut stond doelman Rick van der Zee nog goed opgesteld, maar bij de daaropvolgende aanval kon Thomas Lucassen van dichtbij simpel de 0-1 tegen de touwen schieten. Een minuut later stopte Sparta-keeper Joop Willemssen een inzet van Daan Peters. MVC’19 nam langzaam het initiatief over. De beste kans was in de 20e minuut voor Koen Boots. Hij schoot echter over. Voor de rust kregen beiden ploegen nog een paar kansen, maar de rust ging in met een 0-1 voorsprong voor Sparta’18.

De eerste grote kans na rust was voor Bart Houben. De keeper van Sparta’18 kreeg de bal pas in tweede instantie onder controle. Na een uur deed zich eerst voor Sparta’18 en daarna voor MVC’19 een grote kans voor. Beide pogingen gingen naast. In de 66e minuut was het wel raak na goed doorzetten van Milan de Kanter. Hij bracht Jotte Pompen in stelling, die via een mooi schot de 0-2 aantekende. MVC’19 probeerde door aanvallende wissels nog het tij te keren. De grootste kans was voor Koen Boots die de bal over de keeper schoot maar de bal van de lijn zag worden gehaald door een Sevenumse verdediger. In de 81e minuut maakte Jotte Pompen z’n tweede goal met een schitterende lob over de te ver voor zijn doel staande Rick van der Zee. Vijf minuten voor tijd was het wederom Jotte Pompen die de 0-4 binnenschoot en de eindstand op het scorebord bracht.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19