Geflatteerde nederlaag Baarlo tegen kampioen SV Laar

16 mei 2023, 13:55 Voetbal
Picasa
Afbeelding

Een door schorsingen gehavend Baarlo hield zondag 14 mei lang zicht op een resultaat tegen de ongenaakbare kampioen SV Laar. Uiteindelijk moesten de roodzwarten toch het onderspit delven: 0-3.

Gedoogd door Baarlo lag het initiatief vanaf de aftrap bij de gasten uit Laar. De eerste echte kans in de wedstrijd was na een minuut of zeven echter voor Baarlo. Laurents van de Ham kreeg een vrije doortocht door het centrum, maar schoot gehaast over het doel. Een kansrijke scrimmage niet veel later leverde ook al niet de gewenste voorsprong op. Halverwege de eerste helft was het juist Laar dat na een pijlsnelle tegenaanval in twee instanties via de kluts de score opende: 0-1. Enkele mogelijkheden van Baarlo op de gelijkmaker nog voor rust bleven onbenut. Een claim van Baarlo op een strafschop wegens een handsgeval werd genegeerd door de arbiter.

De nipte voorsprong van SV Laar bij rust gaf Baarlo nog alle hoop op het behalen van een resultaat in de tweede helft. In de 61e minuut leek de gelijkmaker te vallen na een voorzet op maat van Jeffrey Arents. Tegendraads kopte Jordi Peeters de bal echter rakelings voorlangs het doel. Een hard afstandsschot van Laurents van den Ham was evenmin doeltreffend. In plaats van de gelijkmaker caramboleerde twintig minuten voor tijd een door Luc Canjels getoucheerde bal in het eigen doel: 0-2. In de 83e minuut viel de definitieve beslissing. Een hoekschop vormde de inleiding. Die werd matig uitverdedigd door de Baarlo-defensie en meteen afgestraft door SV Laar: 0-3.

Tekst: Len Gielen / VV Baarlo