Leden JC Helden vallen in de prijzen

17 jan 2024, 10:32 Judo
Afbeelding

Voor JC Helden stond in het weekend van 13 en 14 januari de Dutch Open in Eindhoven weer op de planning. De meiden tot 18 jaar waren op zaterdag aan de beurt en de jeugd tot 15 jaar op zondag. Enkele leden van JC Helden vielen in de prijzen.

Op zaterdag wist Niels van den Berg, bij de jongens tot 18 jaar, een partij te winnen met een erg mooie score. Helaas verloor hij er ook twee. Baer Verheijen begon erg sterk met een waza-ari en was duidelijk de betere. Ook hij maakte een foutje en verloor daardoor twee keer op rij. Levi Lijssen haalde met drie fantastische overwinningen de nog benodigde 30 dan-punten binnen. Hij werd uiteindelijk knap twaalfde in een poule van 54.

Daisy van Os begon, bij de meisjes tot 18 jaar, haar toernooi flitsend met twee knappe winstpartijen. Helaas verloor zij ook twee keer. Bo van den Brand had een pittige loting. Helaas wist zij geen partij te winnen. Marlouk Colbers was niet fit. Met twee snelle winstpartijen stond ze desondanks in de kwartfinale. Deze won ze van een Zweedse judoka. De halve finale ging helaas verloren. Marlouk wist zich in de strijd voor het brons te herpakken en won deze van een Finse judoka.

Op zondag was de jeugd tot 15 jaar aan de beurt. Guus Donkers begon sterk met twee mooie winstpartijen. Daarna verloor hij helaas twee keer op rij. Djow Joris wist een partij te winnen. Maud Wolsing beet het spits af tegen een Duitse judoka. Deze partij werd overtuigend gewonnen. Vervolgens was Maud te sterk voor een Franse en Nederlandse meid, waardoor ze zich plaatste voor de halve finale. Ook hierin mocht ze het opnemen tegen een Franse tegenstander. Maud won deze partij op straffen. In de finale mocht ze het opnemen tegen een Duitse meid. Ook deze partij werd door Maud gewonnen op straffen. Luuk van den Berg, Fleur van Sundert en Alex Hanssen wisten helaas niet te winnen.