Successen voor Heldense judoka’s in Meeuwen-Gruitrode en Echt

8 jan 2024, 11:50 Judo
Afbeelding

Judoclub Helden was zaterdag 6 en zondag 7 januari actief in respectievelijk Meeuwen-Gruitrode en Echt. Op beide dagen boekten de Heldense judoka’s aansprekende resultaten.

Op zaterdag beten de dames en heren onder 15 jaar het spits af bij de Trofee van Donderslag in het Belgische Meeuwen-Gruitrode. Luuk van den Berg wist al zijn partijen te winnen en werd daarmee eerste. Ook Maud Wolsing werd met drie keer winst eerste. Guus Donkers en Andra Pestisor behaalden een tweede plek. Lia Moskal werd derde.

Bij de judoka’s onder 18 jaar won Marlouk Colbers drie partijen. Een eerste plaats was haar beloning. Bo van den Brand werd tweede. Daisy van Os en Baer Verheijen eindigden als derde. Bij de senioren wist Guus Manders het tot de finale te schoppen. Die kon hij niet in winst omzetten waardoor hij zich tevreden moest stellen met een tweede plek.

Op zondag werd het nieuwe wedstrijdjaar voor de judoka’s onder 12 jaar ingeluid op het Mini Kaizen toernooi in Echt. De zusjes Guusje en Sanne van Sundert wonnen overtuigend al hun partijen met ippon en werden eerste. Ziva Horio en Anouk Gubbels wonnen allebei drie keer en verloren van één tegenstander, waardoor ze allebei zilver wonnen. Ook voor Danee van Buiten was zilver weggelegd. Silke Coopmans behaalde in een nieuwe gewichtsklasse direct brons. Ook Mirthe Gubbels, Nina Donkers en Sofie Neessen wonnen een bronzen medaille.

Bij de jongens behaalde Saake van den Beuken brons na drie keer winst in zijn poule. Neal Hesen won twee keer en Teun Schaareman één keer, waarmee ze het podium niet haalden. Pechvogel van de dag was Foof van den Beuken. In zijn derde partij kam hij ongelukkig neer en raakte flink geblesseerd. Na een bezoekje aan het ziekenhuis is hij nu weer thuis

Tekst: Judoclub Helden