Helden verliest koppositie aan Meterik

31 okt 2023, 17:27 Voetbal
Afbeelding

Helden is er zondag 29 oktober niet in geslaagd om de koppositie te handhaven en zelfs uit te lopen. In de confrontatie met de nummer twee, Meterik, won de thuisploeg ietwat geflatteerd met 2-0.

Helden had goede zaken kunnen doen in Meterik, maar liet dat na door de vele kansen die het kreeg niet te benutten. En dus beloonde de thuisploeg zichzelf maar, door met 2-0 te winnen en zo de koppositie over te nemen van Helden. Op een afgekeurd doelpunt van Helden (buitenspel) na, gebeurde er niet heel veel in de eerste helft. De 0-0 was daarom een logische tussenstand. In de tweede helft ging Helden op zoek naar de voorsprong. Die leek ook in aantocht. Meterik kwam er in deze fase niet aan te pas. Maar een doelpunt bleef uit. Met nog een kwartier te spelen kwam Meterik er voor het eerst echt dreigend uit. Dit was meteen voldoende om, tegen de verhoudingen in, de 1-0 binnen te schieten. Helden deed daarna wat het kon om de gelijkmaker te forceren. Maar het was de thuisclub die in de 93e minuut na een dodelijke counter op 2-0 kwam. Daarmee was het pleit beslecht en restte er voor Helden niets anders dan zijn wonden te likken.

Tekst: VV Helden