WereldLichtjesDag in Helden

4 dec 2023, 14:06 Algemeen
Afbeelding

Wereldwijd wordt jaarlijks op de tweede elke zondag in december Wereldlichtjesdag gehouden. ’s Avonds om 19.00 uur steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Ook in Helden wordt zondag 10 december Wereldlichtjesdag gevierd.

Op Wereldlichtjesdag wordt de wereld even wat lichter voor de mensen die een kind hebben verloren. World Wide Candle Lighting ontstond in 1997 in de Verenigde Staten. Omdat iedereen in verschillende tijdzones leeft, is het idee dat op de tweede zondag van december elk uur ergens op de wereld kaarsen worden ontstoken.

In 2019 is Stichting Wereldlichtjesdag Peel en Maas opgericht. Voor de vijfde bijeenkomst op wordt om 18.30 uur verzameld op de parkeerplaats bij Plus in Helden. De lichtjestocht begint vervolgens om 18.45 uur. Eindpunt is de blokhut van Jong Nederland Helden. Hier vindt een bijeenkomst plaats met passende woorden en live muziek, waaronder het speciaal voor deze dag geschreven lied Precious Child. Bij de herdenking kan op verzoek de naam van een overleden kind worden genoemd. Na afloop is er een samenzijn met gelegenheid tot napraten onder het genot van koffie of thee.

Wie wil dat de naam van zijn of haar overleden kind tijdens deze bijeenkomst ook wordt genoemd, wordt verzocht een e-mail te sturen naar wldpeelenmaas@gmail.com