Prijzen voor judoka’s Helden

do 20 jul., 09:53 Judo
Afbeelding

Judoclub Helden had van vrijdag 7 juli tot en met zondag 9 juli een overvol judoweekend voor de zomerstop. Verschillende judoka’s mochten aan het einde van het seizoen nog prijzen in ontvangst nemen.

De recreantengroep beet het spits af dit weekend. Na wekenlang trainen op Japanse benamingen en technieken was het dan zover. Maar liefst zeven recreanten gingen op voor hun examen. Onder toeziend oog van meester en tevens examinator Jan Coopmans werden de examens afgenomen. Iedereen liet een erg mooi examen zien. Zo werden er drie gele banden, een oranje band, een groene band, een blauwe band en een bruine band uitgereikt aan de examenkandidaten.

Op zaterdag 8 juli ging het examenfeestje door. Vanaf 08.30 uur stonden 43 judoka’s klaar om te laten zien waar ze zo hard voor hadden getraind. Er werden mooie examens gepresenteerd en door examinatoren Jan Coopmans, Mark van der Linden en Tom van Dijk beoordeeld. Bij de allerjongsten werden negen witte banden behaald. Daarnaast behaalden twaalf judoka’s de gele band, acht judoka’s de oranje band, vijf judoka’s de groene band en twee judoka’s de blauwe band. Daarnaast heeft Judoclub Helden ook weer zes nieuwe bruine band judoka’s erbij.

Op zondag werd uitgeweken naar de sporthallen Piushof voor de clubkampioenschappen. In 22 poules werd er gestreden voor de eer. Ook werden de judoka’s van het jaar gehuldigd. Dit zijn de judoka’s die het afgelopen seizoen de meeste punten hebben behaald op toernooien. Bij de judoka’s tot en met 12 jaar viel die eer op Sanne van Sundert en bij de judoka’s ouder dan 12 jaar was Romy Zegers de winnaar. Isis van Dril, Niels van den Berg en Levi Lijssen kregen hun diploma Dojo-assistent uitgereikt. Luna Lucker en Niels van den Berg werden in het zonnetje gezet voor het succesvol afronden van het Dan-examen en Marlouk Colbers voor haar bronzen plak op het NK voor judoka’s tot 18 jaar.

Reff Joris kreeg de aanmoedigingsprijs uitgereikt. Sven Verstappen en Ayla Wassenberg kregen een aandenken uitgereikt, omdat ze vanwege gezondheidsredenen helaas de judosport vaarwel moeten zeggen.