Successen voor Judoclub Helden op Limburgse kampioenschappen

27 nov 2023, 15:00 Algemeen
Afbeelding

Judoclub Helden nam zondag 26 november deel aan de Limburgse kampioenschappen judo voor judoka’s tot 12 jaar in Roermond. Zowel bij de meisjes als de jongens vielen diverse successen te noteren.

e meisjes -8, -10 en -12 mochten het spits afbijten. Andra Pestisor en Lia Moskal werden allebei met mooie worpen knap eerste in hun categorie. Ook Nina Donkers en Mirthe Gubbels behaalden een eerste plaats in hun categorie. Ziva Horio wist drie partijen te winnen, waarmee ze een derde plek behaalde. Guusje van Sundert liet gevarieerd judo zien. Dit leidde tot twee gewonnen partijen en een derde plek in haar poule. Danee van Buiten, Anisha Hesen, Anouk Gubbels en Sofie Neessen eindigden eveneens als derde.

Daarna waren de jongens -8, -10 en -12 aan de beurt. Guus Schaareman werd knap tweede in zijn poule. Sep Beckers wist twee partijen te winnen en behaalde hiermee een derde plaats. Ook Jules Verheijen en Neal Hesen werden derde in hun poule. Teun Schaareman en Guus van Ninhuijs schreven allebei drie partijen op hun naam. Toch bleek dit niet genoeg voor een podiumplek. Jur Verstappen belandde eveneens net naast het podium, ondanks het winnen van vier partijen met goed judo. Senn van Zwienen wist geen partij te winnen.

Tekst: Judoclub Helden