Eremetaal voor Judoclub Helden in Den Haag

21 nov 2023, 09:53 Judo
Afbeelding

Judoclub Helden heeft zaterdag 18 en zondag 19 november deelgenomen aan het Internationaal Residentie Judo Toernooi in Den Haag. Op dit altijd sterk bezette toernooi veroverden Sanne van Sundert, Xenia van Megen en Marlouk Colbers brons.

Op zaterdag won Sanne van Sundert brons na vier keer winst en eenmaal verlies. Ook Xenia van Megen werd derde na twee keer winst en één keer verlies. Luuk van den Berg begon sterk met vier keer winst. Daarna verloor hij tweemaal waardoor hij net naast het podium eindigde. Ziva Horio verloor haar eerste partij en won daarna twee keer. De partij om brons verloor ze vervolgens nipt. Maud Wolsing won en verloor twee keer. Djow Joris verloor zijn eerste partij en won daarna viermaal. Zijn volgende partij eindigde in verlies waardoor zijn toernooi voorbij was. Romy Zegers won een partij en verloor tweemaal. Voor Guus Donkers en Kep Verkoeijen was de tegenstand te sterk om een partij te winnen.

Op zondag nam een aantal leden van Judoclub Helden deel aan het meetmoment voor de -18 jeugd. Marlouk Colbers bereikte na twee overtuigende overwinningen de halve finale. Die verloor ze in de golden score tegen de latere kampioene. In de strijd om het brons was ze veel te sterk voor haar tegenstander. Bo van den Brand verloor haar eerste partij in de golden score. De tweede won ze overtuigend met een overname. De strijd om het brons verloor ze met een houdgreep.

Ryan Dielissen won twee partijen op ippon, waarna hij er twee verloor. Baer Verheijen, Demi Zegers en Romy Zegers wisten één partij te winnen in hun poule. Daisy van Os lukte het niet een wedstrijd te winnen. Levi Lijssen verloor zijn eerste partij tegen de uiteindelijke kampioen. In de herkansing moest hij het in de golden score net afleggen.

Tekst: Judoclub Helden