Judoclub Helden actief op zwaar bezet Kaizen toernooi in Echt

30 mei 2023, 10:50 Judo
Afbeelding

Judoclub Helden nam zaterdag 27 en zondag 28 mei deel aan het Kaizen toernooi in Echt. Op dit zwaar bezette toernooi met judoka’s van verschillende nationaliteiten wisten enkele Heldense judoka’s zich te onderscheiden.

Op zaterdag beten Teun Schaareman en Saake van den Beuken het spits af. Allebei zaten ze in een zware poule met goede judoka’s. Teun wist knap een partij te winnen. Saake slaagde er niet in om te winnen, maar maakte wel een waza-ari met een mooie heupworp. Jules Verheijen won drie partijen en werd hiermee vijfde. Guus van Ninhuijs wist door goed aan te vallen ook een partij te winnen. Levi Lijssen knokte hard, maar een overwinning zat er voor hem niet in. Demi Zegers wist knap een keer te winnen. Nina streed fel en luisterde goed, maar het lukte haar niet om een partij te winnen. Wel mocht ze een mooie bronzen medaille mee naar huis nemen. Marlouk liet goed judo zien en wist daarmee een partij te winnen.

Op zondagochtend begonnen de jongens. Luuk van den Berg verloor zijn eerste partij en begon, net als een week eerder in Mierlo, met winnen in de verliezersronde. Dat deed hij twee keer, maar hij maakte in de derde wedstrijd een fout, waardoor zijn toernooi erop zat. Frits Hermans en Guus Donkers knokten hard, maar slaagden er niet in een partij te winnen. ‘s Middags was het de beurt aan Fleur van Sundert en Xenia van Megen. Fleur verloor haar eerste partij en won de tweede, maar verloor daarna de derde. Xenia won knap een partij van een Franse dame. Dit was de enige partij die ze wist te winnen, waardoor ze het podium net niet haalde.

Tekst: Judoclub Helden