Diverse medailles voor Judoclub Helden in Nijmegen

27 mrt. 2023, 15:14 Judo
Afbeelding

Judoclub Helden nam op zondag 26 maart met 24 judoka‚Äôs deel aan het Tomoda judotoernooi in Nijmegen. Een aantal van hen wist een podiumplek te bemachtigen.  

De meiden mochten in Nijmegen het spits afbijten. Ze begonnen goed: Bo van den Brand, Sanne van Sundert en Romy Zegers werden met knap judo eerste in hun poule. Kyara van den Nieuwenhuizen behaalde na hard knokken een derde plaats in haar poule. Fleur van Sundert en Xenia van Megen wonnen allebei twee partijen, maar dit was net niet genoeg voor een podiumplek: zij werden vijfde. Demi Zegers, Nina Donkers, Anisha Hesen en Mirthe Gubbels deden goed hun best, maar wisten geen podiumplek te bemachtigen.

Daarna waren de jongens aan de beurt. Na drie partijen te hebben gewonnen mocht Djow Joris de eerste medaille ophalen. Jur Verstappen en Sep Beckers werden knap tweede in hun poule. Neal Hesen behaalde een derde plaats. Voor Guus van Ninhuijs, Teun Schaareman, Frits Hermans, Kep Verkoeijen, Guus Donkers en Niels van den Berg bleef het bij twee winstpartijen, onvoldoende voor een podiumplaats. Een podiumplek bleef eveneens buiten bereik voor Saake van den Beuken, Sven van den Nieuwenhuizen, Levi Lijssen en Joris Verstappen.

Tekst: Judoclub Helden