Eremetaal voor Judoclub Helden in Lommel

11 apr 2023, 13:45 Judo
Afbeelding

Judoclub Helden nam zondag 9 april deel aan de Soeverein Judocup in het Belgische Lommel. Drie judoka’s wisten eremetaal in de wacht te slepen. 

Xenia van Megen won twee keer en verloor één keer, maar werd hiermee wel kampioen. Luuk van den Berg startte overtuigend en won met een aantal mooie overnames zijn eerste drie partijen. In de finale bleek zijn Israëlische tegenstander een maatje te groot. Desondanks bemachtigde hij zilver. 

Djow Joris begon eveneens goed en won twee partijen, waarna hij de volgende wedstrijd verloor. In de herkansing wist hij nog één keer te winnen, waarna hij verloor in de wedstrijd om het brons. Bo van den Brand won twee keer en verloor ook twee keer en werd hiermee vijfde. Frits Hermans won met een mooie heupworp zijn eerste partij. Hierna verloor hij twee wedstrijden waardoor hij net buiten het podium eindigde. Demi Zegers won één keer en verloor haar tweede partij. Daardoor lag ze uit het toernooi. Romy Zegers, Fleur van Sundert en Daan Linssen kwamen niet tot winst. 

Tekst: Judoclub Helden