Brons voor Judoclub Helden op NK in Den Haag

15 feb 2023, 14:47 Judo
Afbeelding

Judoclub Helden nam zaterdag 11 februari deel aan het Nederlands Kampioenschap voor judoka’s tot 18 jaar in Den Haag. Met een bronzen medaille boekte Marlouk Colbers het grootste succes voor de vereniging. 

Marlouk Colbers wist met goed judo de kwartfinale te bereiken. Deze partij ging net verloren. Na twee spannende partijen in de verliezersronde mocht ze voor het brons gaan judoën. Deze partij wist ze overtuigend te winnen, waardoor ze derde van Nederland werd in de gewichtsklasse tot 52 kg. 

Bo van den Brand en Isis van Dril haalden beide de kwartfinale, maar verloren hun partij. Voor Isis hield het toernooi hier op omdat ze de volgende partij verloor van een sterke tegenstandster. Uiteindelijk behaalde ze een negende plaats. Bo wist nog een partij te winnen maar moest de partij daarna genoegen nemen met een zevende plek. 

Romy Zegers en Milou Verlaek wonnen allebei een partij. De volgende ronde werden ze verrast door hun tegenstander en verloren. Vian van Dril streed knap, maar wist geen partij te winnen. Hetzelfde gold voor Niels van den Berg, Levi Lijssen, Benjamin Smits en Daisy van Os. 

Tekst: Judoclub Helden