Knappe prestaties Judoclub Helden in Venray

14 jun 2023, 11:23 Judo
Afbeelding

Judoclub Helden deed zaterdag 10 juni mee aan het sterk bezette Internationaal Judo Toernooi Venray. Verschillende Heldense judoka’s behaalden podiumplaatsen.

Jules Verheijen begon sterk. Hij wist zich tot de halve finale te knokken. Die ging nipt verloren tegen de latere kampioen. Na ruim twee uur wachten verzekerde hij zich wel van de derde plek door op ippon te winnen. Ook Romy Zegers bereikte met spectaculair judo de halve finale. Daarin verloor ze, maar vervolgens sleepte ze overtuigend het brons binnen.

Bart Cuppens bereikte na winst op een sterke Duitser en een Nederlander de finale. Hierin wachtte hem opnieuw een Duitser als tegenstander. Bart hield zijn hoofd koel en domineerde de finale. Hij beloonde zichzelf met tweemaal waza-ari en een eerste plek.
Marlouk Colbers wist liefst driemaal met overtuigend judo te winnen. Scherp judoënd won ze ook van één van haar concurrenten. In de finale moest ze net haar meerdere erkennen in een sterke Belgische dame.
Luuk van den Berg won vier partijen en werd daarvoor beloond met een zevende plek. Hij won in de verliezersronde knap van onder andere een Israëlische en een Belgische judoka. Isis van Dril won liefst drie partijen met ippon. Ze verloor ook twee partijen waardoor ze negende werd in haar poule. Frits Hermans wist evenals Sanne van Sundert twee partijen te winnen op dit zware toernooi.

Tekst: Judoclub Helden