Heldense judoka’s weren zich goed in Frankrijk

di 14 nov., 10:00 Judo
Afbeelding

Judoclub Helden was zaterdag 11 november actief op een toernooi in het Franse Harnes. Deelnemers namens Judoclub Helden waren Djow Joris, Luuk van den Berg en Maud Wolsing.

De Heldense judoka’s waren ingedeeld in poules van drie, van wie alleen de beste twee doorgingen naar het finaleblok. Zowel Maud, Djow als Luuk wonnen alle poulewedstrijden overtuigend. Maud Wolsing wist in haar nieuwe gewichtsklasse daarna nog drie partijen met ippon te winnen. Al haar partijen werden beslist op ippon. In de finale verloor ze van de huidige Nederlands kampioene, waardoor ze zich tevreden moest stellen met zilver.

Djow Joris wist zijn eerste partij na de poulefase te winnen. In de achtste finale trad hij aan tegen een judoka uit Georgië. Djow deed technisch zeker niet onder, maar kwam nog wat kracht te kort. Hij verloor de partij nipt op beslissing en kon zich daarna douchen: in Frankrijk betekent verliezen vóór de halve finale einde toernooi.

Luuk van den Berg won na zijn poulefase twee partijen met ippon. In de kwartfinale ging het mis tegen een sterke Engelse tegenstander, die net daarvoor de huidige Nederlands kampioen had uitgeschakeld. Niettemin eindigde Luuk bij de top acht in een grote poule.

Tekst: Judoclub Helden