Heldense judoka’s laten prima indruk achter in Mierlo

22 mei 2023, 15:08 Judo
Afbeelding

Judoclub Helden nam zaterdag 20 en zondag 21 mei deel aan het Houvast judotoernooi in Mierlo. Op dit drukbezette toernooi met een hoog niveau maakten de Heldense judoka’s een prima indruk.

Op zaterdag startten Danee van Buiten en Sofie Neessen in de gewichtsklasse tot 25 kg. Sofie behaalde een knappe vijfde plaats. Ook Ziva Horio werd knap vijfde in haar poule. Luuk van den Berg verloor zijn eerste partij onnodig maar won daarna zes partijen op ippon. Dit leverde hem een derde plaats op. Sep Becker behaalde eveneens een derde plaats met veel doorzettingsvermogen en een spectaculaire linkse heupworp. Jules Verheijen begon met drie winstpartijen. Dit bracht hem tot de halve finale. Die ging verloren, maar Jules won daarna zijn partij om de derde plek in de laatste seconden met een technische voetveeg.

Op zondag won Marlouk Colbers vier partijen en daarmee het goud bij de dames tot 18 jaar. Ook Isis van Dril was goed op dreef. Zij won drie partijen en verloor er een. Dit was voldoende voor het brons. Bij de meisjes tot 15 jaar won Xenia van Megen drie wedstrijden. Ze verloor er twee. Dit leverde haar een derde plek op. Bij de heren tot 18 jaar won Ryan Dielissen zijn eerste twee wedstrijden maar verloor hij er daarna ook twee. Benjamin Smits kon een keer tot winst komen.

Tekst: Judoclub Helden