Zeven medailles voor Judoclub Helden in Geldrop

3 apr 2023, 15:39 Judo
Afbeelding

Judoclub Helden deed op zondag 2 april met 37 judoka’s mee aan het toernooi in Geldrop. Zeven van hen vielen in de prijzen.

Het niveau van het toernooi lag hoog. Veel van de judoka’s van Judoclub Helden zaten als jongste in hun categorie. Ze haalden misschien niet het podium, maar lieten wel zien de potentie te hebben om in de toekomst mee te gaan doen om de prijzen.

Sep Beckers was de enige die goud wist te winnen. Na een begin waarin hij nog niet helemaal scherp was, won hij overtuigend met af en toe knallers van heupworpen. Knappe zilveren medailles waren er voor de zusjes Isis en Vian van Dril. Allebei wonnen ze op een na al hun wedstrijden met mooie punten. Ook Romy Zegers won zilver. Na drie partijen te hebben gewonnen stond ze in de finale. Deze tegenstander was nog net een maatje te groot.

Sanne van Sundert won het brons als eerstejaars in de -12. Met onder meer een mooie beenhaak maakte ze een mooie ippon. Xenia van Megen en Demi Zegers wonnen het brons. Met hard werken en overtuiging in de worpen wonnen ze elk een aantal partijen.

Tekst: Judoclub Helden