Twee teams Judoclub Helden plaatsen zich voor NK

6 jun. 2023, 09:08 Judo
Afbeelding

Judoclub Helden nam zondag 4 juni met drie teams deel aan de districtskampioenschappen voor jeugdteams in Roermond. Hierbij kwalificeerden de beste twee teams in elke categorie zich voor het Nederlands Kampioenschap-teams. Dit lukte twee van de drie deelnemende teams van Judoclub Helden.

Het team van de jongens tot 12 jaar bestond uit Teun Schaareman, Rens Neessen, Guus van Ninhuijs, Sep Beckers, Jur Verstappen en Jules Verheijen. De eerste wedstrijd tegen To Zai Margraten werd overtuigend met 4-1 gewonnen. De tweede wedstrijd tegen JC Hercules was een zwaardere pot. Deze ging met 4-1 verloren. De laatste wedstrijd tegen judoteam 077 was beslissend voor plaatsing voor het NK. Door een 2-3 nederlaag eindigen de jongens tot 12 jaar op een derde plaats.

De meisjes tot 12 jaar hadden maar één tegenstander en waren dus al verzekerd van een plaats op het NK. Het team bestond uit Silke Coopmans, Mirthe Gubbels, Nina Donkers, Ziva Horio en Anisha Hesen. Zij moesten de tatami twee keer tegen JC Hercules betreden. Beide wedstrijden gingen verloren: 1-4 en 2-3.

De heren -15 hadden er zin in. Frits Hermans, Luuk van de Berg, Guus Donkers, Alex Hanssen, Kep Verkoeijen en Justin Thijssen wonnen hun eerste wedstrijd van To Zai Margraten met 5-2. In de finale bleek JC Hercules nog een maatje te groot, ondanks een knappe overwinning van Frits. Met een tweede plek als eindresultaat heeft het herenteam -15 zich weten te plaatsen voor het NK op zaterdag 17 juni in Nijmegen.

De judoka’s Fleur van Sundert en Xenia van Megen deden bij de dames tot 15 jaar mee in het team van JTOL. Zij hadden slechts één tegenstander: JC Hercules. Beide wedstrijden wonnen zij met 3-2. Ook zij hebben zich daarmee geplaatst voor het NK.

Tekst: Judoclub Helden