Zwakke start wordt Grashoek fataal in Meterik

ma 22 apr, 10:20 Voetbal
Afbeelding

Voor Grashoek stond zondag 21 april de uitwedstrijd tegen Meterik op het programma. Op sportpark De Vonckel kwamen de geelzwarten een zwakke start niet meer te boven: ze verloren na een snelle 2-0 achterstand uiteindelijk met 4-1.

De wedstrijd kende een voortvarende start. Grashoek trapte af en verloor snel de bal. Voordat een minuut voorbij was, stond het al 1-0. Rens Aerts kopte raak. In de 9e minuut verdubbelde Guus Willemsen, het aanspeelpunt in het groenwitte team, de score: 2-0. Grashoek dreigde onder de voet te worden gelopen. De geelzwarten herpakten zich echter op het juiste moment. Uit een fraaie tegenaanval scoorde Coen Gommans na 13 minuten de aansluitingstreffer: 2-1. De thuisclub kreeg daarna weer greep op de wedstrijd en drukte dit na 31 minuten uit in de derde treffer. Na voorbereidend werk van Piet Steeghs maakte Teun Jacobs het karwei af.

In de tweede helft trok Meterik opnieuw het initiatief naar zich toe. In de 54e minuut werd vanaf de linkerkant een aanval opgebouwd die Guus Willemsen doeltreffend afsloot: 4-1. Grashoek bleef goed meevoetballen en liet de score niet hoger oplopen. De twee ingevallen jeugdspelers, Rens Hermans en Joeri van Haastert, konden terugzien op een uitstekende invalbeurt. Grashoek scoorde nog een tweede treffer, maar de assistent-scheidsrechter van Meterik had zoveel overredingskracht dat de scheidsrechter de goal niet toekende. Bij het eindsignaal van Dylan Luza stond een 4-1 stand op het scorebord. De onlangs 18 jaar geworden scheidsrechter uit Grave floot een uitstekende wedstrijd.

Tekst: Piet Spee / SV Grashoek