Grashoek pakt drie belangrijke punten

18 apr 2023, 11:51 Voetbal
Afbeelding

Grashoek speelde zondag 16 april in Kelpen-Oler tegen DFO’20. Op het riante sportcomplex ’t Veld boekten de geelzwarten een belangrijke 1-2 overwinning.

Grashoek miste aanvoerder Burak Oosterveen. Als vervanger droeg Chris Hunnekens de aanvoerdersband. Dat inspireerde de nummer 12 tot uitblinkende daden. Met twee doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de overwinning.

De eerste goal viel al na acht minuten. Uit een corner kopte Tjerk van Sleeuwen de bal terug naar Chris Hunnekens, die eveneens zijn hoofd tegen de bal zette en de 0-1 scoorde. Het werd nog mooier voor Grashoek toen Chris Hunnekens na 24 minuten weer aan de bal kwam en aan een solo begon die hij mooi afrondde met een onhoudbaar schot: 0-2. De thuisclub reageerde fel. Een harde knal belandde tegen de lat. In de 41e minuut kreeg doelman Koen Clephas de bal niet onder controle. Er ontstond een overzichtelijke situatie die door de scheidsrechter werd opgelost met een gele kaart voor de doelman. 0-2 werd de ruststand.

Het was te voorzien dat de druk van de thuisclub in de tweede helft zou toenemen. Grashoek concentreerde zich nu meer op het defensieve werk dan op de aanval. Na 62 minuten kwam DFO’20 terug in de wedstrijd. Een steekpass van Jesse Tunissen belandde bij Bart Wanten die via de vuist van Koen Clephas raak schoot: 1-2. In het spannende laatste half uur liet Grashoek niets meer aanbranden en kon Grashoek de punten mee naar huis nemen.

Tekst: Piet Spee, SV Grashoek