Panningen verspeelt punten in Grashoek

6 apr. 2023, 09:54 Voetbal
Afbeelding

Grashoek lukte het zondag 2 april met veel werklust om koploper Panningen op een 2-2 remise te houden. Panningen was de sterkere ploeg maar Grashoek compenseerde dit met veel werklust.

In de eerste helft kreeg Panningen de meeste mogelijkheden. Toch was het Grashoek dat met een 2-1 voorsprong de rust in ging. Panningen kwam in de 15e minuut op voorsprong na een pass van Bas Wilmer op de vrijstaande Robin van Osch. Grashoek was echter niet onder de indruk. Al snel kregen ook de geelzwarten mogelijkheden. Uiteindelijk was het Erwin Pijnenburg die in de 29e minuut met ietwat geluk de 1-1 scoorde. Youri van Hurk had snel daarna Panningen weer op voorsprong kunnen brengen, maar zijn gevaarlijke schot suisde voorlangs. In de 35e minuut was het wederom Grashoek dat scoorde. Ivan Muchak kopte een vrije trap van Stan Cuijpers door, waarna Tjerk van Sleeuwen de bal met een boog verlengde en Jordy Nelissen wederom kansloos was. Panningen zette daarna nog even flink aan en kreeg een paar goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Tom Wilmer was het dichtst bij de 2-2 toen hij de lat raakte.

In de tweede helft draaide het spel 180 graden door enkele cruciale momenten in het eerste kwartier. Robin van Osch scoorde in de 48e minuut uit een corner met zijn hoofd de 2-2. Het andere moment was de rode kaart voor Ivan Muchak in de 61e minuut. Een zware beslissing waardoor er voor Grashoek niets anders overbleef dan zich terug te trekken. Panningen raakte duidelijk gefrustreerd, omdat het maar niet lukte de geelzwarte defensie te kraken. In het laatste half uur kreeg Panningen slechts één reële mogelijkheid. De ingevallen Ayoub Amhaouch kon uitbreken over links maar er was niemand van Panningen voor het doel om af te maken.

Tekst: John Janssen / SV Grashoek