Baarlo veilig na bevrijdende zege bij hekkensluiter IVO

23 mei 2023, 15:13 Voetbal
Picasa
Afbeelding

Door een nipte 2-3 zege in Velden heeft Baarlo zondag 21 mei op eigen kracht zijn status van derdeklasser veilig gesteld. Voor IVO daarentegen viel door dit resultaat definitief het doek.

Het duel stond voor beide ploegen vooral in het teken van de strijd om lijfsbehoud. Dit leidde tot een matige eerste helft met veel balverlies en nauwelijks kansen. Het enige echte hoogtepunt deed zich pal voor rust voor toen Baarlo uit het niets op voorsprong kwam door een intikker van Jeffrey Arents: 0-1.

De openingstreffer was de opmaat voor een levendigere tweede helft. IVO ging vol op zoek naar de gelijkmaker en Baarlo hanteerde een countertactiek. Het was IVO dat in de 58e minuut het eerst succes boekte met een doeltreffende kopbal: 1-1. Nauwelijks vijf minuten later ging de bal na een overtreding van Roel Bouten op de penaltystip en had IVO zelfs de kans om op voorsprong te komen. De pingel werd echter een prooi voor Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg. Een cruciaal moment in de wedstrijd. Enkele minuten later kwam Baarlo namelijk weer op voorsprong. Uit een hoekschop schoot de kakelvers ingevallen Jordi Peeters de voor zijn voeten vallende bal binnen: 1-2. Tien minuten voor tijd werd het zelfs 1-3 door Laurents van den Ham. In naspeeltijd reduceerde IVO de achterstand nog wel met een fraai afstandsschot tot 2-3, maar daar bleef het ook bij.

Tekst: Len Gielen, VV Baarlo