Evenwicht in duel tussen Baarlo en Melderslo

25 apr 2023, 12:08 Voetbal
Picasa
Afbeelding

Het competitieduel tussen Baarlo en Melderslo is zondag 23 april geëindigd in een terechte puntendeling. De wedstrijd op sportpark De Meeren eindigde in 1-1. 

Direct vanaf de aftrap speelden beide teams vol op de aanval. De eerste scoringskans was al na enkele minuten voor Melderslo, maar bleef onbenut. Aan de andere kant was Rik Schotman in de 6e minuut na een mooie Baarlose aanvalscombinatie wel succesvol. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal strak en onhoudbaar in de linker benedenhoek: 0-1. Melderslo zette vrij snel de jacht op de gelijkmaker in. Echte grote kansen bleven voor rust echter uit. Ook Baarlo wist in de tegenaanval niet te scoren.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Het offensief van Melderslo bleef vooralsnog beperkt tot enkele gevaarlijke schoten zonder schade voor Baarlo. Halverwege de tweede helft ging de bal echter, na een volkomen onnodige Baarlose overtreding, op de penaltystip. Die werd door Melderslo koel en onberispelijk benut: 1-1. Beide ploegen wensten zich niet bij deze stand neer te leggen en kozen in de slotfase nog vol voor de aanval. Allebei kregen ze ook nog enkele mogelijkheden op de winst, maar de afwerking haperde. Voor Baarlo was Laurents van den Ham in de absolute slotfase heel dicht bij de winnende treffer. Uit een dieptepass wist hij de uitkomende Melderslo-doelman te passeren, maar hij zag zijn inzet in allerlaatste instantie nog geblokkeerd worden. Beide ploegen moesten zich zodoende toch tevreden stellen met een puntendeling. 

Tekst: Len Gielen, VV Baarlo