Belangrijke winst Baarlo bij Brevendia

18 apr 2023, 12:08 Voetbal
Afbeelding

Baarlo ging zondag 16 april op bezoek bij Brevendia. In Stramproy boekten de roodzwarten een belangrijke 1-0 zege in de strijd om lijfsbehoud. 

Vanaf de aftrap lag het initiatief bij Baarlo. Brevendia loerde vooral op foutjes in de opbouw bij Baarlo om van daaruit in de omschakeling toe te slaan. Het leverde in de eerste helft voor de toeschouwers een amusant wedstrijdbeeld op met doelkansen voor beide ploegen. Baarlo kwam enkele malen goed weg en dan met name bij een als voorzet bedoelde inzet waarbij de bal over Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg heen op de binnenkant van de tweede paal belandde en weer het veld in caramboleerde. Brevendia had op zijn beurt fortuin bij kopballen van Kai Nellen en Frank Peeters, die rakelings het doel misten. Op slag van rust leek Roel Bouten toch voor Baarlo te scoren. Zijn kopbal werd echter door een Brevendia-verdediger op de lijn alsnog ternauwernood uit de doelmond gehaald. 

Na rust veranderde de spelopvatting van beide ploegen aanvankelijk nauwelijks. Het Baarlose aanvalsspel leverde nu wel meer dreiging op voor het doel van Brevendia. Nadat Rik Schotman eerst een dot van een kans had laten liggen en Laurents van den Ham een inzet via de vingertoppen van de doelman op de paal zag belanden, was het halverwege de tweede helft toch raak. Dennis van de Vinne kon de bal eenvoudig binnen tikken uit een lage voorzet van Laurents van den Ham: 0-1. In de slotfase was het nog billenknijpen voor Baarlo, nadat Brevendia overschakelde op opportunistisch voetbal in een poging alsnog langszij te komen. De gelijkmaker bleef echter uit.

Tekst: Len Gielen, VV Baarlo