Medailleregen voor turnsters SC Pareja

13 dec 2023, 08:30 Turnen
Afbeelding

SC Pareja nam zaterdag 9 en zondag 10 december deel aan de door Hosema georganiseerde tweede voorwedstrijd. In sporthal Piushof in Panningen werden uitstekende resultaten behaald.

In wedstrijd 1 turnde het supplement F-team 1 (Lara, Fenna, Emma, Sophie, Meike) zijn eerste wedstrijd. De meiden waren goed in vorm en turnden een mooie wedstrijd met zeer stabiele balkoefeningen. Vooral daardoor behaalden ze als team een eerste plaats. Individueel haalden Sophie van Lier (derde) en Meike Thijssen (tweede) het podium.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan team niveau 4 (Anne, Isa, Evi, Eva, Maud en Karlijn). Ook dit team was gefocust. Iedereen bleef op de balk. Mede daardoor werd ook dit team eerste. Aan de andere kant van de zaal turnden Lize, Juulke en Jans (die samen met enkele leden van KSV en Horn een team vormden) hun eerste wedstrijd. Ze pakten vooral op vloer de winst en eindigden als team als eerste. Juulke Teeuwen behaalde individueel de eerste plaats.

In wedstrijd 3 turnden de supplement D-teams hun allereerste team wedstrijd. Team 1 (Julia, Selina, Lincy en Linda) eindigde als negende, met slechts een dik punt verschil met de nummer 3, het andere team van SC Pareja, dat bestaat uit Tessa, Lynn, Tooske en Guusje.

Op zondag turnden het niveau 5B-team (Vera, Maud, Juul, Saar, Jill en Kenzy-rose) en team supplement E (Sanne, Renske, Joeske, Janne en Mirthe) tegelijkertijd. Het niveau 5-team won zijn wedstrijd, terwijl het supplement E-team als tweede eindigde. Individueel behaalde Joeske van Lent een tweede plaats en werd Sanne Minten eerste.

In wedstrijd 3 turnden Pim en Lara hun eerste wedstrijd in supplement E. Ze vormden een team met twee meiden van Horn. Als team behaalden ze een derde plaats. Pim Maessen wist individueel zelfs het hoogste podium te behalen.

Tekst: SC Pareja