VC Kessel blijft koploper, maar is uitgebekerd

12 dec 2023, 11:52 Volleybal
Afbeelding

Voor de dames van VC Kessel stond zowel zaterdag 9 als zondag 10 december een wedstrijd op het programma. Op zaterdag behaalden ze voor de competitie een 0-4 overwinning tegen Furos. Een dag later kwam er een einde aan het bekeravontuur door een 3-1 nederlaag tegen Limax.

In Kerkrade begon VC Kessel zaterdag niet sterk. Na een 14-4 achterstand vochten de dames zich puntje voor puntje terug in de wedstrijd. Het team bleef vechten en wist de set alsnog met 26-28 te winnen. Ook de tweede set was spannend. Uiteindelijk trokken de Kesselse dames met 22-25 aan het langste eind. De laatste twee sets speelde VC Kessel met volle overtuiging. Beide sets resulteerden dan ook in winst, respectievelijk met 15-25 en 12-25. VC Kessel staat door deze overwinning nog steeds op een met SEC (Valkenburg) en VC Limax (Linne/Maasbracht) gedeelde eerste plek.

Op zondag ging VC Kessel de strijd aan om de beker. In Gennep wachtte VC Limax als tegenstander. De Kesselse dames begonnen niet sterk: ze hadden moeite met het brengen van de pass en maakten veel servicefouten. Dit resulteerde in een 25-14 setverlies. In de volgende set begon VC Kessel beter en hield het de druk erop. Na een spannende slotfase won het met 23-25. In de derde set bleef VC Kessel op veertien punten steken. Erop gebrand er een vijfsetter van te maken, begonnen de Kesselse dames aan de vierde set. Het begin daarvan ging gelijk tegen elkaar op. Na een aantal goede services wist VC Limax uit te lopen tot 8-14. Hierna kwam VC Kessel weer terug. Toch trok Limax aan het langste eind (23-25). Daarmee kwam een einde aan het bekeravontuur van de Kesselse dames.

Tekst: Fenne Deckers / VC Kessel