Succesvol weekend voor SC Pareja

3 feb. 2023, 10:44 Turnen
Afbeelding

In totaal 43 turnsters van SC Pareja reisden het weekend van 28 en 29 januari af naar Voerendaal om daar hun tweede team- of individuele wedstrijd te turnen. In Zuid-Limburg werden tal van prijzen in de wacht gesleept. 

Op zaterdag turnden acht senioren van divisie 4 hun individuele wedstrijd. Bijna allemaal wisten ze zich te plaatsen voor de finale meerkamp. In dezelfde wedstrijd trad ook team 1 van niveau 5 aan. Dit team eindigde zowel in de wedstrijd als in de seizoensuitslag als tweede. In de volgende wedstrijd was het de beurt aan de drie junioren in divisie 3. Maud Sillekens behaalde hier een welverdiende tweede plaats. In de derde wedstrijd was team 2 van niveau 5 aan de beurt. Dit team reikte niet alleen tot de eerste plaats, maar werd ook seizoenskampioen. In de laatste wedstrijd zetten de junioren van divisie 4 hun beste beentje voor. Het team eindigde als eerste. Misschien nog wel verrassender was dat Mirthe Ebisch het hoogste podium mocht betreden. 

De zondag begon met het niveau 6 team in poule 2. Alle drie de turnsters turnden een mooie wedstrijd. Het team eindigde als tweede in de wedstrijd en als derde in de seizoenspoule. In dezelfde wedstrijd traden ook de meiden van supplement G aan voor hun tweede wedstrijd, zowel als team als individueel. Als team eindigden ze als eerste. Bij de individuele uitslag bestond het gehele podium uit leden van SC Pareja: Lize Coppus (1), Milou Deckers (2) en Juul Janssen (3). In de laatste wedstrijd van het weekend turnde Gielke Verhaeg haar tweede plaatsingswedstrijd. Net als de vorige keer werd ze vierde in de jeugddivisie 2, waarmee ze zich plaatste voor de halve finale landelijk. Verder turnde het team van niveau 4 zijn derde wedstrijd. Ondanks enkele foutjes pakten de meiden goed door. Ze eindigden als eerste in de wedstrijd en werden ook nog eens seizoenskampioen. 

Tekst: SC Pareja