Successen voor SC Pareja in Echt

27 mrt. 2023, 15:12 Turnen
Afbeelding

SC Pareja nam zaterdag 25 en zondag 26 maart deel aan de door Gympoint Echt georganiseerde meerkamp- en teamfinales. Een aantal turnsters wist tot een podiumplaats te reiken.  

Op zaterdag startten de junioren supplement F met hun meerkampfinale. Namens Pareja werd Lara 5e, Fenna 9e, Sophie 10e en Meike 21e. Bij jeugd supplement E behaalde Renske een zevende plaats. In de derde wedstrijd turnden de junioren supplement E hun meerkampfinale. Hierin werd Sanne vijfde, Tessa achtste, Lynn negende, Mirthe tiende en Janne elfde. In deze wedstrijd traden ook de jeugdmeiden van supplement G aan. Zij wisten twee podiumplekken te bemachtigen. Juul Janssen werd derde. Voor Lize Coppus was zelfs een tweede plaats weggelegd. Verder eindigde Milou als vierde, Jevi als negende en Evi als elfde.

Voor de laatste wedstrijd, die van de senioren supplement D, hadden zich liefst zeven meiden geplaatst. Mirthe Peeters mocht het podium beklimmen voor de tweede plaats. Daarnaast werd ze tweede bij de seizoenskampioenen. Verder eindigde Evi als zesde, Linda K als zevende, Tooske als achtste, Julia als negende en Linda A als veertiende.

Op zondagmorgen toog opnieuw een delegatie van Pareja richting Echt om meerkamp- en teamfinales te turnen. Bij de meerkamp niveau 5 werd Yoann zesde, Lisa zevende en Maud Smits negende. Het team van supplement G, bestaande uit Jevi, Milou, Lize, Juul en Evi, behaalde een welverdiende tweede plaats en werd ook nog eens tweede bij de seizoensuitslag.

In de tweede wedstrijd turnde Maud Stammen haar meerkampfinale. Zij eindige als twaalfde. Daarna mochten in de laatste wedstrijd nog drie meiden van niveau 5 aan de bak voor hun finale. Daarin werd Eva vijfde, Mies zevende en Emie tiende.

Het team van supplement E wilde ook de finale winnen als team. Dit lukte niet alleen, het team werd ook nog eens seizoenskampioen.

Tekst: SC Pareja