15 vragen aan Xindi Hu

23 feb. 2023, 11:30 15 vragen
Afbeelding

Naam: Xindi Hu

Leeftijd: 18 jaar

School: Maastricht University

Woonplaats: Panningen 

Wat voor reis zou je ooit willen maken?

Het liefst zou ik een rondreis willen maken naar plekken die nog op mijn bucketlist staan zoals Griekenland, Hawaii, New York en Dubai. Mijn droom is altijd al geweest om veel plekken te ontdekken op de wereld en de verschillende culturen te ervaren. Dit lijkt mij het leukst om met mijn vriendinnen te doen. We delen dezelfde interesses en we zijn ook niet snel geïrriteerd richting elkaar. 

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?

Goed kunnen dansen en zingen heb ik altijd al gewild. Ik keek graag naar talentenshows, waar je veel mensen ziet die goed kunnen dansen en zingen. Hier was ik altijd wel een beetje jaloers op. Verder zou ik mijn moedertaal, Chinees, vloeiend willen spreken. Het lijkt mij handig om deze taal goed te beheersen, zodat ik makkelijker met mijn familie in China kan communiceren. 

Wat deed je als kind het liefst?

Ik speelde nooit echt met speelgoed, want ik vond het veel leuker om af te spreken met vriendinnen van school en samen leuke activiteiten te ondernemen. Logeerpartijtjes waren mijn favoriet. Samen een film kijken, elkaar ‘make-uppen’ en lekker roddelen. Een echt meidenavondje dus.

Wat zijn de vijf belangrijkste dingen op je bucketlist?

Van kleins af aan is het een droom om te trouwen en kinderen te krijgen. Een eigen gezin vormen. Mij lijkt het zo mooi om je leven met iemand te delen en ik hou ook van kinderen. Ten tweede wil ik graag de wereld zien. Daarom lijkt het mij leuk om veel te reizen later. Op sociale media kom je verschillende plekken tegen en zelf ga ik soms op vakantie. Zo is mijn liefde voor reizen ontstaan. Het derde puntje op mijn bucketlist is arts worden. Ik studeer geneeskunde, omdat ik het leuk vind om mensen te helpen. Dat wil ik later graag als arts doen. Ik wil ook nog graag naar een concert. Ik hou heel veel van muziek en wil graag naar een concert van één van mijn favoriete artiesten. Ten slotte lijkt het me gaaf om een keer een extreme sport te beoefenen, zoals parachutespringen of bungeejumpen. Het is dan wel de vraag of ik het op dat moment nog steeds durf. 

 Wat kan iemand zich bij ‘op kamers wonen’ voorstellen?

Sinds september 2022 woon ik op kamers in Maastricht. Ik studeer geneeskunde op de Maastricht University, dit is ongeveer anderhalf uur reizen vanuit Panningen en dat vond ik iets te lang. Daarom was ik heel blij toen ik een kamer aangeboden kreeg. Ik leef met twee andere huisgenoten en in ons huis is het altijd gezellig. Op kamers wonen is voor iedereen anders. Je kan bijvoorbeeld in een studentenhuis wonen, maar ook een eigen studio hebben. Beide hebben een andere beleving. Wat wel hetzelfde is, is dat je een stuk verantwoordelijker bent en ook voor jezelf en je woning moet zorgen. Je moet zelf boodschappen doen, koken en het huis schoonmaken.  

Hoe ziet het studentenleven er tegenwoordig uit?

In Maastricht zijn er verschillende verenigingen en disputen. Tijdens de introweken kan je je oriënteren en kijken of je bij een vereniging of dispuut wil. Ik zit zelf bij de studentenvereniging KOKO, waar ik ook A-tijd loop, met twee andere meiden, bij het dispuut A.D.D. Popino. Als je bij een studentenvereniging zit, krijg je veel mee van het uitgaansleven, maar je bouwt er voornamelijk goede vriendschapsbanden mee op. Natuurlijk heb je daarnaast ook school. Mijn week bestaat uit een combinatie van school, buiten school werken aan school en leuke dingen doen met mijn vriendinnen, huisgenoten of studentenvereniging. 

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

De laatste foto die ik heb gemaakt was met mijn telefoon. Hierop staan laarzen. Als ik ga winkelen, maak ik foto’s van kledingstukken waar ik nog over twijfel, zodat ik later kan kijken en ze eventueel online kan bestellen. Deze foto’s hou ik vaak voor mezelf, maar soms stuur ik zo ook naar vriendinnen of naar mijn ouders voor advies als ik er zelf niet uitkom.

Hoe heb je je beste vriend/vriendin ontmoet?

Ik heb niet één beste vriend of vriendin, maar het is een groep mensen die ik allemaal beschouw als mijn beste vrienden. Thuis heb ik al sinds de middelbare school een heel leuk meidengroepje waar we elk weekend mee afspreken. We houden ervan om samen uit te gaan, maar we zitten ook vaak genoeg op de bank bij te kletsen. In vakanties vinden we het leuk om een dagje weg te gaan of ergens te gaan eten. Deze meiden kennen mij door en door en het is altijd gezellig met elkaar. 

Wat zou je doen als je nooit meer hoeft te slapen?

Vaak kom ik tijd tekort, dus het lijkt mij heerlijk om extra tijd te hebben. Als ik nooit meer hoef te slapen, zou ik dingen doen waar ik nu geen tijd meer voor heb, maar die ik vroeger wel regelmatig deed. Een boek lezen en creatief bezig zijn, maar ook nieuwe dingen leren zoals piano spelen. Ook zou ik dan meer werken, meer aan school werken en vaker leuke dingen doen met vriendinnen waar ik een tijdje geen contact meer mee heb gehad. 

Heb je een bijbaantje?

Op dit moment werk ik bij mijn ouders in een frietkraam. Hier sta ik voornamelijk achter de kassa en neem ik bestellingen op via de telefoon. Ik vind het werk best leuk om te doen, want ik doe dit al een aantal jaren. Ik vind het fijn dat ik geld kan verdienen én ook nog eens mijn ouders help. Ook werk ik bij Slim Academy, dit is een studie ondersteuner voor verschillende universiteiten in Nederland. Ik controleer samenvattingen, verbeter de tekst en voeg stukken toe waar nodig. Dit vind ik fijn werk, omdat ik werk en school kan combineren. Ik leer namelijk tijdens het werken, want alle samenvattingen die ik controleer, behandel ik ook op school. Het salaris dat ik krijg van mijn bijbaantjes gebruik ik om te sparen, mijn huur en boodschappen te betalen en leuke dingen te doen met vrienden. 

 Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Tegenwoordig kom ik vrijdagavond terug van Maastricht. Vaak heb ik dan meer zin om thuis op de bank te liggen met mijn familie dan weg te gaan. Zaterdagavond spendeer ik daarentegen met mijn vriendinnen. De ene keer gaan we uit en de andere keer zitten we op de bank bij te kletsen. We zien elkaar nu we studeren doordeweeks niet meer, dus het weekend is een bijkletsmoment. 

Wat is je favoriete restaurant?

Ik hou van ‘All You Can Eat restaurants’ waar je onbeperkt kunt eten voor een bepaalde tijd. Ik vind het heerlijk dat je zo veel keuze hebt en van alles wat kan proeven. Altijd als ik naar een menu kijk heb ik keuzestress en een ‘All You Can Eat restaurant’ is dan perfect. Vaak ga ik naar Japanse restaurants of een wereldrestaurant. 

Wat is je favoriete stuk decoratie in je kamer/huis?

Mijn favoriete decoratie zijn foto’s. Deze zijn erg persoonlijk en elke foto vertelt zijn eigen verhaal. Ik print wel vaker foto’s uit en plak deze op de muur, of ik krijg fotolijstjes cadeau van familie en vrienden. Ik vind foto’s een ruimte gezelliger maken en zelf word ik er altijd blij van. De foto’s die ik op mijn kamer heb hangen, heb ik al zo vaak gezien, maar ik word nog steeds blij als ik ernaar kijk.

Wat zou je doen als je de loterij zou winnen?

Dan zou ik een deel van het geld sparen voor mijn toekomst, een deel nu uitgeven aan kosten zoals huur en boodschappen en een deel doneren aan het goede doel. Maar ook op vakantie gaan en een deel besteden aan een cadeau voor mijn ouders. Mijn ouders doen zoveel voor mij dat ik ze dan een cadeau wil geven als bedankje. 

Wat kan jou heel erg irriteren?

Er zijn niet echt bepaalde dingen waar ik me heel erg aan irriteer. Ik ben niet zo moeilijk op dat gebied, maar soms ben ik geïrriteerd zonder dat er echt een reden is. Dit is bijvoorbeeld wanneer ik honger heb, iets me niet lukt of ik gefrustreerd ben. Ik ben er wel achter gekomen dat ik niet goed tegen fluiten kan wanneer ik aan het leren ben. Daar word ik nerveus van. Gelukkig is dit maar één keer voorgekomen, dus heb ik er over het algemeen geen last van.