Prins Dennis I - De Eikkaters Kessel-Eik

16 feb. 2023, 10:39 Cultuur
Dick Holthuis
Broeklanden
Broeklanden

‘Deze kans krijg je maar één keer in je leven’

Wie ben je?

Mijn naam is Dennis Reinders. Ik ben 27 jaar oud en woon in Kessel-Eik.

Waar werk je?

Ik werk bij Jonkers Hoveniers in Venlo. Mijn werkzaamheden zijn voornamelijk het aanleggen en onderhouden van tuinen bij zowel bedrijven en gemeentes. Daarnaast leg ik ook daktuinen aan.

Waarom heb je ‘ja’ gezegd op de vraag om prins te worden?

Deze kans krijg je maar één keer in je leven. Een kans die ik graag met beide handen aan wil grijpen. Over de adjudanten hoefde ik ook niet lang na te denken. Ik wist vooraf dat het samen met Joey en Michel niet lastig zou worden om er een groot feest van te maken.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?

Dat was een grote eer.

Wat betekent carnaval voor je?

Carnaval betekent voor mij in één woord: gezelligheid. Niet teveel nadenken, niet moeilijk doen, maar er samen gewoon een gezellig feest van maken.

Wat zijn jouw taken deze carnaval?

Voorop gaan in de polonaise, samen met mijn adjudanten en met iedereen in Kessel-Eik. Dan maken we er met z’n allen een leuke en gezellige carnaval van.

Wat wens je de carnavalsvierder in jouw gemeente toe?

Dat iedereen zijn zorgen even kan vergeten en er met Jan en alleman, bekend en onbekend, een mooie carnaval van mag maken.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?

Dat zijn er eigenlijk twee: de receptie en de boerenbruiloft. De receptie, omdat er ook mensen komen die met de carnaval zelf niet kunnen komen, maar op deze dag wel langskomen en er een gezellige avond van maken. En de boerenbruiloft, omdat ik ernaar uitkijk wat Bente en Loek bedacht hebben om het voor hen ook een onvergetelijke carnaval te maken.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?

Dan ga ik uitslapen en bijkomen.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?

Er niet over beginnen en het onderwerp veranderen als het wel ter sprake kwam. En daarnaast altijd zeggen dat je denkt dat het iemand anders wordt.

Welk advies zou je je opvolger in 2024 mee willen geven?

Geniet van elke minuut.

‘Dit jaor gin gezeik, Vasteloavend viere we in Eik’