Benauwde overwinning Grashoek

25 apr 2023, 12:12 Voetbal
Afbeelding

Door naaste concurrent Horn thuis met 2-1 te verslaan, heeft Grashoek zondag 23 april drie belangrijke punten gepakt in de strijd om handhaving in de 4e klasse. De afstand van Grashoek tot de degradatieplaatsen bedraagt nu zes punten.  

De eerste helft was Grashoek, ondanks een vroege achterstand, de betere ploeg. In de 9e minuut scoorde Job Smeets met een uitgespeelde goal de 0-1. Lang konden de gasten echter niet genieten van deze voorsprong. In de 11e minuut kreeg Coen Gommans het op zijn heupen. Nadat hij door Levi Lopez Gonzales in het strafschopgebied was aangespeeld, begon hij aan een indrukwekkende solo die hem uiteindelijk voor de doelman bracht, waarna hij links voor het doel in de korte hoek de 1-1 scoorde. Na de 1-1 was Grashoek duidelijk de betere ploeg. Veel leverde dit vooralsnog niet op. Toch had Grashoek nog een slotakkoord voor de eerste helft. Ivan Muchak werd in de 44e minuut op de rand van het strafschopgebied meter gevloerd. De daaropvolgende vrije trap plaatste Sacha Nikolaichuk ogenschijnlijk heel simpel rechts naast de muur binnen de palen: 2-1. 

In de tweede helft was het vooral Horn dat aanspraak maakte op een doelpunt. De eerste twintig minuten lukte het Grashoek nog om Horn ver weg van het doel te houden. In het laatste deel van de tweede helft begon Horn echter steeds harder te drukken. Grashoek kroop een aantal keren door het oog van de naald. Doelman Koen Clephas pareerde gevaarlijke schoten en Burak Oosterveen wist Grashoek tweemaal te redden op de lijn. Horn nam het nodige risico, waardoor er voor Grashoek ook mogelijkheden kwamen. De in de tweede helft ingevallen 45-jarige spits Bas Gloudemans kreeg een riante mogelijkheid om zijn revival op te kleuren met een doelpunt, maar oog in oog met de Horn-goalie schoot hij naast. Ook Horn lukte het niet meer om te scoren. 

Tekst: John Janssen, SV Grashoek